Ruinen

Ruinen
Via de Heerlijkheid Ruinenroute (fietsroute) zou je naar Ruinen kunnen fietsen. Vanaf De Kalverhoek toch nog zo'n tien kilometer. En de bekendste attracties, het bezoekerscentrum Dwingelerveld en de nabij gelegen schaapskooi, liggen weer een paar kilometer vanaf het dorp. In het bezoekerscentrum kun je alles te weten komen over Nationaal park Dwingelerveld. Wat er leeft, en wat er groeit en bloeit. Vooral voor kinderen een leuke en leerzame rondgang!
De ultieme natuurbeleving is natuurlijk het park zelf. Zwerven over het grote heideveld en vandaar naar de radiotelescoop en het Planetron in Dwingeloo.
Of een iets andere richting op, naar de Anserdennen en het daarin gelegen theehuis. Heerlijk fietsen of wandelen door de bossen en over de heuveltjes en stroompjes. U zou in Ansen ook even bij de Groene Hof kunnen kijken of bij de landgoedwinkel.
Het dorp Ruinen is echt weer zo'n gezellig Drents brinkdorp. En het gezelligst is natuurlijk de brink zelf, met z'n cafétjes rondom en de grote oude kerk.

Hier in het centrum van het dorp zijn ook de meeste winkels gelegen. En kijk ook eens even in de mooie museumboerderij het Pasmanshuus of de leuke galerie van de plaatselijke kunstenaar Harm Echten met de knusse tuin eromheen.
Een eindje buiten het dorp liggen de voormalige Tuinen van Ruinen. Aangelegd door de kunstenaar Ton ter Linden. Nu Oikos geheten en op een iets andere leest geschoeid. Het is een soort beleeftuin geworden, die meer op kinderen gericht is. U kunt er b.v. grote dino's tegenkomen!
Iets verder vanaf Ruinen komt u bijvoorbeeld bij het vogelpark of bij De Luie Tuinman. Ook allebei de moeite waard!

SVR camping De Kalverhoek

contact@campingdekalverhoek.nl

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

tel.0648425950