Havelte

Havelte
Als ik denk aan Havelte, dan denk ik in de eerste plaats aan de hunebedden, die aan de noordzijde van Havelte aan de voet van de heuvel ( Havelterberg ) in de heide staan. Klim je de heuvel op, dan kom je in een uitloper van de dennenbossen. Maar als je voordat de daar bent eens even omkijkt, zie je een prachtig panorama.
Dichtbij de hunebedden ligt de populaire uitspanning, theehuis/ restaurant 't hunebed. Behalve eten en drinken, kun je hier midgetgolfen en voor de kinderen is er een mooie ruime speeltuin. ( gratis als je een consumptie op het terras gebruikt).
Iets meer richting het dorp is een ( aangelegd ) speelterrein met klim- en klautertoestellen en tegelijk een beginpunt van verschillende wandelroutes. Aan dit terrein vindt u ook de grootste vlindertuin van Europa; Papiliorama. Als de weersomstandigheden een dagje wat minder zijn, kun je hier in een tropische sfeer vertoeven en genieten van de mooie vlinders en planten. Er is een winkeltje met vlinderartikelen en je kunt er ook wat drinken. www.papiliorama.nl
De vele fietspaden, zowel verharde- als schelpenpaadjes, leiden u door eindeloze natuurgebieden.

Ook voor de wandelaars en ruiters zijn diverse paden aangelegd en er zijn mogelijkheden om paarden te huren. Tijdens de tochtjes over de heidevelden kunt opeens oog in oog komen te staan met de herder en z'n kudde en u mag de herder alles vragen, wat u weten wilt. De schaapskooi ligt bij buurdorp Uffelte. Daar kunt u ook een kijkje nemen. Vooral leuk als de schapen juist terug komen van de heide.
Havelte is een echt Drents brinkdorp, met nog vele authentieke Saksische boerderijen. De meeste verbouwd tot woonboerderij.
Net buiten het dorp is het openluchtzwembad, o.a. voorzien van een grote glijbaan en een ruime ligweide.
Naast de nieuwbouw van Havelte, richting Uffelte bevindt zich de grote golfbaan met golfwinkel/ theehuis.
Kortom, Havelte en omgeving; je moét er in ieder geval één dag voor uittrekken, vooral als je natuurliefhebber bent en wie is dat niet?

SVR camping De Kalverhoek

contact@campingdekalverhoek.nl

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

tel. 0648425950