Meppel

Meppel;

Een kilometer vanaf de Kalverhoek komt u in gemeente Meppel. De binnenstad ligt op drie kilometer afstand.
Een gezellig grachtenstadje, met een behoorlijk winkelbestand. Leuke kleine bedrijfjes in de binnenstad en grote bedrijven op de verschillende bedrijventerreinen er omheen. Veel bekende winkelketens zult u hier tegenkomen.
Belangrijk voor toeristen zijn natuurlijk de diverse supermarkten en horecagelegenheden. Zowel in de binnenstad als in de kleinere wijken eromheen.
Ook is er een in- en outdoorzwembad met een grote waterglijbaan en andere vermakelijkheden.
Men kan er ook gebruik maken van zonnebanken en een sauna.
Ook een schouwburg ontbreekt in Meppel niet.
Verder is er een drukkerijmuseum wat het bekijken zeker waard is. Diverse tentoonstellingen en galerie├źn, permanent of bij gelegenheid.
In de zomervakantieweken is het elke donderdag; Donderdag Meppeldag. Dat houdt in, dat er van s'morgens vroeg tot s'avonds laat van alles te beleven valt in de binnenstad. Elke donderdag weer een ander thema. Al jaren een geweldig evenement.


In Meppel is ook een korenmolen, waar nog regelmatig koren gemalen wordt. De meeste zaterdagen kan men er terecht om de molen te bekijken. Ook kan men er diverse meelsoorten en mosterd e.d. kopen.
Als startplaats van de Drentse Fietsvierdaagse is Meppel erg in trek. Overdag heerlijk per fiets de prachtige, afwisselende omgeving door struinen en s'avonds lekker eten en relaxen op De Kalverhoek. Maar 4 km. van de startplaats en via een mooie,rustige route door het Meppeler bos heen en terug!
Sinds de gemeentelijke herindelingen hoort buurtschap De Schiphorst ook bij Meppel. Daar, in het prachtige Reestdal is havezathe De Havixhorst gelegen. Tegenwoordig een exclusief hotel/restaurant met een beeldentuin erachter en een prachtig wandelgebied eromheen. Daar vindt je ook het ooievaarsstation De Lokkerij, wat te bezichtigen is. Best bijzonder om te zien en vooral te horen! Opgericht als opvang van ooievaars, ter bevordering van het ooievaarsbestand. Blijkbaar goed gelukt, want in de wijde omgeving zie je ze lopen en vliegen!

S.V.R. camping De Kalverhoek

contact@campingdekalverhoek.nl

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

tel. 0648425950