Kinderpret

Kinderpret;
Op het kleine veld staat een dubbele schommel, een glijbaantje en een wip- wap. De grote zandbak bevind zich hier ook. Als het snikheet weer is, kun je er o.a. lekker met water kliederen. Kastelen bouwen met grachten erom heen, koekjes bakken, verzin het verder maar!
Binnen, in de lege stal, grenzend aan het kleine veld, staat ook het één en ander ten pleziere van de kinderen. Er staan o.a. dozen met lego, nopper, blokken, autootjes, mini-tractortjes en machientjes, poppen enz. En een kast met boeken voor zowel kinderen van alle leeftijden, als voor volwassenen. Ook is er de mogelijkheid om te tafeltennissen en te sjoelen.
Maar na het spelen......altijd wel even het gebruikte weer opruimen natuurlijk!
Binnen staan ook stoeltjes en tafeltjes om aan te gaan zitten kleuren of tekenen. Of om misschien gezellig met z'n allen rond de picknicktafel een spelletje te doen. Ook kun je knus met elkaar op de banken plaatsnemen om lekker te kletsen. Of in je eentje languit liggen lezen in een spannend boek.
Hier is ook gelegenheid om T.V. te kijken. Daar wordt tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd massaal gebruik van gemaakt!

Met de skelter en de fietsjes en die hier aanwezig zijn, kun je de hele camping overrijden. Maar natuurlijk wel voorzichtig, zodat je niemand omver rijdt.

Voor de kleine kampeerdertjes is op elk campingterreintje wel voldoende ruimte om, in het zicht van de ouders, te spelen met het vele buitenspeelgoed. Er zijn tractortjes, een kruiwagentje, emmertjes enz. Ook is er een plastic glijbaantje en een wip-wap, die naar elke gewenste plaats gebracht kunnen worden. Vlak bij de kampeerplaats van papa en mama of opa en oma.
src="http://www.dekalverhoek.nl/sites/default/files/speelgoed.jpg">


Eigenlijk is overal op het terrein wel ruimte, om met de meegebrachte spulletjes te spelen. Badminton spelen met je familie. Een balspel doen. Of volleyballen met een groepje.

En als u het helemaal leuk wil maken, kunt u ook nog een weekeindje een luchtkussen huren voor de kinderen. Dat is natuurlijk helemaal tof, als u met de familiegroep komt! Wij kunnen dat wel voor u regelen, als u dat van tevoren even kenbaar maakt.


De dieren voeren samen met de boerin. Proberen de schapen te aaien, die daar niet altijd zin in hebben. Of anders er maar lekker ongedwongen tussendoor lopen. Altijd voor veel kinderen een spannende belevenis!

Ook spannend; om in het schemerlicht, naar de schapen te gaan om foto's te maken en die dan aan je vriendjes sturen.

De grotere kinderen kunnen zich natuurlijk ook al goed vermaken op de jeu de boulesbaan, want die is bijna geschikt voor alle leeftijden.

Op het grote veld staat een trampoline. Meestal op een plaats, die centraal ligt ten opzichte van de doelgroep die er gebruik van maakt.
Dan kunnen de ouders zelf hun kinderen wat in de gaten houden.

Als het warm weer is, meestal omstreeks de tijd dat de openluchtzwembaden opengaan, komt bij ons het zwembadje ook weer op het veld te staan. Het heeft een doorsnede van omstreeks 4.5 meter. Groot en klein maken er met plezier gebruik van.
En voor de hele kleintjes is er een badje, wat bij het kampeermiddel van de ouders geplaatst kan worden.
Maar onder begeleiding van een volwassene,mogen de kleintjes natuurlijk ook in het grote bad.


Buiten het campingterrein, maar toch nog dichtbij, zijn een paar geweldige attracties om met de kinderen naartoe te gaan. Dat moet u beslist niet missen!
Allereerst de speel- en ijsboerderij ''De Drentse Koe". Volop speelgelegenheid met mooi- en slecht weer voor kinderen in alle leeftijden. Ook voor de (groot)ouders is er van alles te zien en te smikkelen. De entree voor volwassenen is klein en voor kinderen iets meer. Ze zijn er een hele dag mee zoet.
Ten tweede; "De Woldstek". Verschillende visvijvers, waar je tegen betaling op forel kunt vissen. Hengels en deeg zijn er te huur, dus je hoeft niets van thuis mee te nemen, en een akte is ook niet nodig. Kinderen vanaf c.a. 8 jaar kunnen al meedoen. Vanaf die leeftijd kunnen ze ook al meespelen op de golfbaan van Pits & Put, wat een eindje verder te vinden is dan de visvijvers.
Een paar huizen vanaf de camping is ''De Bonte Koe''. Een bedrijf wat verkleedkleding verhuurt. Misschien een idee om je kinderen iets leuks uit te laten kiezen. Ze kunnen dan b.v. een dag verkleed gaan als ridder, clown of prinses. Dat zullen ze vast leuk vinden.
SVR camping De Kalverhoek

jwbenning31@gmail.com

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

Tel. 0522-481624