Boerderij

Boerderij;

Wij hebben geen echte boerderij meer. Het gebouw staat er nog wel, maar het is geen veestal meer. In de winter is het in gebruik als caravanstalling en in de zomer fietsenstalling voor de campinggasten.
Jan Willem had het wel gehad met de koeien en heeft nu andere prioriteiten. Hij is b.v. vrijwilliger geworden bij de plaatselijke museumboerderij. Voornamelijk om de bezoekers rond te leiden en te vertellen over het boerenleven- en werk, zoals dat in vroeger tijden plaatsvond. En ook om uit te leggen waarvoor en hoe de gereedschappen en machines gebruikt werden. Maar ook als er gezelschappen komen voor een feestje o.i.d. helpt hij graag met hand- en spandiensten. Of bij evenementen te helpen de spullen die daarvoor nodig zijn, klaar te zetten.
En natuurlijk is er thuis ook nog genoeg te doen, al zijn er geen koeien meer.
Het grootste gedeelte van het land is verkocht. En van het gedeelte, wat er nog wel is, wordt het grootste gedeelte verhuurd. Er wordt nog gemest, gemaaid en gekuild en er loopt nog jongvee achter de camping. Er rijden nog regelmatig grote tractoren en machines en er is nog van alles te zien. Het is dus nog lang geen dooie boel!Men kan nog steeds enigszins inzicht krijgen, van wat er zoal op een boerenbedrijf speelt. Als er gras ingekuild moet worden, ziet men de boer of loonwerker met diverse machines achter de tractor het land in en uit rijden. Een imposant gezicht!
Maar nu ziet men alleen het vee in de verte grazen en kan men genieten van het weidse uitzicht.

De rest van het land gebruiken wij voor de dieren die er nog wel zijn en om er af en toe een stukje af te snoepen om de camping te vergroten.
Bij tijd en wijle, moet er nog eens een stukje gemaaid worden, of een afrastering verplaatst worden omdat de dieren wat meer en weer wat schoon gras te eten moeten hebben.


Hopelijk blijft er ook eens wat tijd over, om wat vaker met de huifkar rond te toeren in onze mooie omgeving.

We hebben eigenlijk genoeg leuke plannen in ons achterhoofd zitten, om naar toe te gaan.
Maar, de zoons doen ook geregeld een beroep op hun vader voor één of ander klusje en anders ik wel, als er nodig iets gerepareerd moet worden.

Al worden de stallen niet meer gebruikt voor datgene waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren, ook de paarden hebben daar elk een stal gekregen. Deze kunnen s'zomers ook gehuurd worden door camping- of B&B gasten die hun paard graag mee willen nemen. Ook voor de trailer is er altijd wel een plekje te vinden.

De stal, die aan het woonhuis gebouwd zit, is helemaal gestript en dus in de winter ook alleen maar in gebruik als opslagruimte. Over de vloer ligt nu zomer en winter vloerbedekking. In de zomer doet deze dienst als een éénvoudige speel- eet- en recreatiezaal, die eventueel ook als slaapverblijf gebruikt kan worden.
Luchtbedden en slaapzakken erin en klaar is Kees!

Tijdens de Fiets4daagse, als het weer te slecht is om buiten te zitten, wordt de stal al jaren als eetzaal gebruikt. En met zodanige weersomstandigheden kunnen groepen er ook gebruik van maken om droog te zitten, te eten, of te slapen.
De keuken, met koelkast en de toiletten en douches grenzen er aan. Banken, stoelen en tafels zijn aanwezig.

Feest in de stal!

SVR camping De Kalverhoek

jwbenning31@gmail.com

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

Tel. 0522-481624