De camping

Grote veld;

Het kampeerterrein ligt aan de andere kant van de boerderij en is min of meer opgedeeld in vier gedeelten. Aangrenzend ligt het geitenweitje aan de wegkant. De kant van het geitenweitje is beschut en het achterste gedeelte is meer open en grenst aan de weilanden.

De meeste seizoengasten en gasten, die voor langere tijd staan, hebben een fijne plek op de eerste twee gedeelten van het grote veld gevonden. Maar de "losse" gasten voelen zich meestal ook snel thuis tussen al deze gezellige mensen. Er ontstaan dan ook veel goede vriendschappen!


De beplanting van dit veld bestaat uit Beuken- en Meidoornheggen en vooral uit fruitbomen en struiken. De bessen- en frambozenstruiken dienen als afscheiding tussen de campingplaatsen. En de appel- peren- pruimen en andere vruchtbomen dienen ook als markering. Van de meeste vruchten maakt de boerin gelei en sap en de campinggasten en de vogels mogen er ook van snoepen.

De Acacia's. die tijdens de bloei zo heerlijk geuren, zijn vooral geplant om de bijen van de boer van honing te voorzien. En zo hebben veel planten een dubbel doel. Denk niet, dat u last van die beestjes krijgt, want bijen zijn alleen maar geinteresseerd in bloemetjes en niet in datgene wat u in uw glas of bord heeft. De plaaggeesten waar u zo bang voor bent, zijn wespen en helaas zijn die, net als overal ook hier in bepaalde periodes.

De kampeerplaatsen zijn de laatste jaren vergroot, omdat de caravans ook steeds groter worden. Meerdere plaatsen zijn inmiddels verhard met tegels, mede vanwege het feit dat er bij extreme regenval problemen ontstonden. Door het plaatsen van roosters en rioolbuizen is dit probleem praktisch verholpen. Dat neemt echter niet weg, dat er bij extreme regenval geen overlast is. Daar ontkom je op het platteland niet aan. Daar ligt nu éénmaal niet zo'n rioolstelsel als in de stad!
Op elk veldje staan wel één of meerdere watertappunten, dus u hoeft daarvoor nooit ver te lopen.


Normaal gesproken mogen de auto's naast de kampeermiddelen op het veld staan. Behalve bij langdurige regenval. Dan vragen we wel eens of men de auto op een verharde plek wil plaatsen.
In het hoogseizoen en bij warm weer ook wel eerder,staat er een zwembadje op het veld. Jong en oud maakt er wel gebruik van. De trampoline staat ook altijd wel ergens.
Ondanks het feit dat de kampeerplaatsen vergroot zijn, is er gelukkig nog steeds voldoende ruimte om aan sport en spel te doen.

De zonaanbidders strijken meestal neer op de twee achterste veldjes, waar men geniet van het weidse uitzicht en de koeien, schapen en paarden. Soms zijn er ook reeen te zien, of er strijkt een ooievaar neer.


In het hokje, kan een ieder die dat wil een poosje in de zon en uit de wind gaan zitten, om wat te lezen/van het uitzicht genieten/vogels te spotten/ bruin worden/enz.enz.

SVR camping De Kalverhoek

contact@campingdekalverhoek.nl

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

Tel.0648425950