Algemeen

Algemeen;

De camping is gelegen aan de zijkant van de boerderij.
We bieden plaats aan 25 caravans, welke verspreid zijn over kleine veldjes.
In de loop der jaren zijn de meeste plaatsen verhard. Voor tenten/tentjes zijn er ook nog plaatsen in het gras.


Wat een bedrijvigheid! Links de jeu de boulesbaan.

De nieuwste veldjes zijn inmiddels heel populair bij liefhebbers van een weids uitzicht en zonaanbidders zitten hier ook op hun plaats.
Bovendien geniet men er van de dieren, die in de omliggende weilanden grazen.

Naast de voormalige hertenweide bevindt zich een bosje van Staatsbosbeheer. Ook wel het Doktersbosje genoemd, omdat het vroeger in bezit was van de toenmalige dorpsdokter. Nu zorgt dat bosje voor een mooie groene achtergrond van het campingterrein. En het fungeert als schuilplaats voor oa reeën. Ook veel vogels hebben er hun nestjes. Net als op ons eigen terrein. Naast de gebruikelijke soorten als; mussen, mezen en merels, zien we ook regelmatig winterkoninkjes en boomkruipers. Af en toe laat de kleine bonte specht zich ook zien en wie weet wat u allemaal hier ontdekt!
En wat ruiken die bomen en struiken lekker, als er na een droge periode eindelijk weer eens een buitje valt!


Het Doktersbosje op de achtergrond. Dit is het één na laatst aangelegde veldje.

Het laatste stukje weiland wat aan de camping opgeofferd is, wordt ook al weer een paar jaartjes gebruikt. Het viel gelijk in de smaak! Men kan daar ook overal elektriciteit krijgen. Deze faciliteiten zijn geplaatst aan het nieuwe relaxhokje (zoals wij het noemen). Anderen noemen het een bushokje. Alleen er komt nooit een bus langs, want het kijkt uit op de landerijen.
In het hokje staat een gemakkelijke bank. Vandaar de door ons genoemde naam. Je kunt er in de zon, uit de wind, en droog zitten. Al of niet met een boek, een verrekijker of i.d.

Bijna vanaf het begin zijn wij aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie en in de loop der jaren zijn wij echte S.V.R. aanhangers geworden. Als het even kan, staan we op elke beurs, die georganiseerd wordt door de S.V.R. Natuurlijk in de eerste plaats, om mensen te overtuigen, waarom men toch vooral naar De Kalverhoek moet komen. Maar in de tweede plaats, omdat we het altijd zo leuk vinden om er heen te gaan.


www.svr.nl

We ontmoeten er altijd veel bekenden. Mensen die regelmatig, of ooit eens bij ons op de camping gestaan hebben, maar ook collega's waarmee je van gedachten kan wisselen of waar we zelf wel eens op de camping hebben gestaan.

S.V.R. en wij moesten eerst even wennen aan elkaar zo'n 25 jaar geleden, maar sinds ons lidmaatschap, is het aantal overnachtingen langzaam maar zeker gestegen en de camping uitgebreid. Dit hebben we vooral aan de S.V.R. te danken. Daarom willen we altijd heel graag, dat u ons de bekende kaart kunt tonen bij aankomst. Van het betreffende jaar wel te verstaan!

Af en toe mogen we ook internationale gasten begroeten. Meestal uit Europa en dan vooral uit onze buurlanden. Maar soms ook uit andere continenten. In 2015 zelfs uit Taiwan. Ze kwam naar ons, via twee Duitse fietstoeristen, die hier al stonden.
Bij het vertrek hebben de dames samen even voor mij geposeerd. En omgekeerd wij voor hen.

SVR camping De Kalverhoek

contact@campingdekalverhoek.nl

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

Tel. 0648425950