Kalverhoeknieuws

Kalverhoeknieuws.

Eind 2018.
------------
Een rustige dag, dus even weer tijd om de website wat te veranderen.
Bijna weer een jaar voorbij. Een bijzonder jaar met extreme weersomstandigheden. Geen topjaar, zoals in 2017, maar het aantal overnachtingen zaten er niet ver onder.
Toppers zijn ieder jaar o.a. de Fietsvierdaagse en de Oldtimerdag! Al járen een groot evenement in Ruinerwold. En meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren wil iedereen ook graag kamperen, als het weer tenminste meewerkt.

In 2017 was er als extraatje een Heinkelclub, waarvan de leden hier een lang weekend verbleven.


Het record van vorig jaar hebben we dus niet gehaald. Maar we hebben niets te klagen, want ook in dit hoogseizoen moesten we de alternatieve plaatsen weer aanwenden. Ondanks dat had men het prima naar de zin. Hoe kan het ook anders met dit mooie weer en men had evengoed nog genoeg plaats! En voor fietstoeristen is er ook altijd nog wel een plekje over.
Maar in het voor- en naseizoen kon er best nog wat bij. En........wat is het hier toch prachtig als in het voorjaar de bloesems aan de bomen zitten.
Dat moet u echt eens zien!

Onze huifkar.
---------------
Met de jaarlijkse Perenpluk hebben we weer veel heen en peer (zo noemen wij dat in ons gekke perendorpje) gereden. Het weer was dit jaar gelukkig een stuk beter dan vorig jaar. Het kon zelfs niet beter. Er was volop belangstelling bij de evenementen en er waren bomen vol peren, die dan ook gretig aftrek vonden. Wagens en manden vol werden afgevoerd. www.perendagruinerwold.nl

In het weekend van 9 en 10 december hebben we in ons dorpje weer het leuke, al jaren goed bezochte evenement Kerstrondje.
In een aantal monumentale boerderijen/gebouwen met bedrijfs- of andere activiteiten, kan men een kijkje komen nemen. Natuurlijk is dan alles helemaal in kerstsfeer getooid. Vaak met passende muziek en zang.
Als u in de gelegenheid bent, moet u echt eens komen kijken! Meer hierover op www.kerstrondjeruinerwold.nl

De Drentse Fiets4daagse 2019; is van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli.
------------------------------------------------------------------
Hebt u ook eens zin om mee te fietsen? De startplaats Meppel ligt hier 4 km. vandaan. Bereikbaar via een rustige, mooie route!
Vier dagen een afwisselende uitgestippelde tocht, met vele gezellige evenementen er omheen.

Velen hebben zich al weer aangemeld! Als u nog mee wilt doen, er zijn maar een paar plekjes meer over. Dus, wees er dan snel bij!

De laatste dag van de fietsvierdaagse geven wij op de camping altijd de mogelijkheid om mee te doen met een heerlijke barbeque. En waarschijnlijk wordt er de eerste drie dagen van de fietsvierdaagse ook weer de mogelijkheid aangeboden om gezamenlijk te eten. Dit is al jarenlang hier een traditie en de hulptroepen hebben ook weer toegezegd om te helpen. Dus, zonder calamiteiten gaat dat door.

Het is hier in ieder geval altijd een gezellige boel met de fietsvierdaagse. Dus, komt allen!

En......als u de gelegenheid hebt, om er nog een dagje aan vast te knopen, dan kunt u het rondje ''Kijken op de Boerderijen'' ook nog meemaken.
Afgelopen jaar waren wij daar ook in opgenomen. Dat was dus de zaterdag na de Fiets4daagse. Van 11.00 uur tot ca. 16.00 uur. De organisatie heeft een mooie route langs verschillende soorten boerderijen uitgestippeld, die men per auto of fiets kan rijden. Op verschillende erven zijn vaak ook nog wat randactiviteiten.
Ook in 2019 is dit weer vlak achter de Fietsvierdaagse gepland. Misschien een reden, om nog een dagje langer te blijven!

U wilt ook wel eens een fietsvierdaagse in Drenthe meemaken? Kijk dan even op; www.fiets4daagse.nl

En......is u dat net iets te massaal? We hebben hier in Ruinerwold de Fiets3daagse. Prachtige routes, iets minder ver. Ongeveer 30 kilometer. En deze kunnen zowel s'middags als s'avonds verreden worden. Dit jaar is het op 7, 8 en 9 augustus. Halverwege is er gelegenheid om wat te drinken, of even van het toilet gebruik te maken. En het eindpunt is bij cafe, restaurant De Klok. Hier kunt u de tocht afsluiten door naar uw kampeerplaats te gaan, of er nog een gezellig etentje of andere versnapering aan vast te knopen.

Oldtimerdag;
----------------
Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats. Al voor de 23 ste keer. Inmiddels de grootste van het noorden en misschien wel van heel Nederland. Het is op zaterdag ? augustus 2016.
Auto's, vrachtauto's, tractoren al dan niet met iets er achter, caravans, motoren, brommers, je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. Het hele dorp staat vol en per categorie worden er rondritjes door de omgeving gemaakt.
U kunt zelf komen met uw oldtimer om uw bijzondere voertuig te showen, maar ook alleen maar om het hele spektakel mee te maken en te aanschouwen!
Komt allen!
En natuurlijk bent u een paar daagjes ervoor en of erna ook al van harte welkom. Behalve bij ons kunt u de nacht ook doorbrengen bij onze collega's. Kijkt u maar eens op www.ruinerwoldperegoed.nl. Eénvoudig, luxe en alles daar tussenin. Mogelijkheden genoeg in Ruinerwold.
Dat geldt evenzeer voor de te gebruiken maaltijden! Er is voor elk wat wils! Er staan deze bijzondere dag veel kraampjes aan de straat, waar allerlei lekkernijen te koop zijn, maar we hebben ook een paar restaurants, een eetcafé en een cafétaria, die u elk op hun eigen manier graag laten genieten.


S.V.R. camping De Kalverhoek

jwbenning31@gmail.com

Haakswold 31

7961 LC Ruinerwold

tel. 0522-481624