Nieuws en agenda

Kalverhoeknieuws en agenda.

De zaterdag voor de fiets4daagse is er bij de Karstenhoeve "Boerendrokte". afgelast ivm corona

Een uniek evenement in en rondom museumboerderij de Karstenhoeve. Wij gaan 100 jaar terug in de tijd. U loopt als het waren door een toneelstuk wat de hele dag gespeeld wordt door meer dan 40 vrijwilligers. In het voorhuis wordt druk gewerkt door de meiden, er wordt gepoetst, genaaid en gekarnd. Boer Karsten en zijn vrouw ontvangen familiebezoek en die komen die niet lukraak, nee, ze hebben een boodschap. Opoe bemoeit zich er mee, maar vrouw Karsten laat zich niets zeggen! In het TBC huisje wacht de TBC patient op de dokter en de zuster. Ook de knechten hebben dagelijks werk zat! En dan is het de hele dag ook nog een komen en gaan van mensen die op de boerderij werk of andere drukte hebben. Zo komt de negosiekerel langs met de nieuwste handel, de dominee komt polshoogte nemen en vraagt zich af waarom boer Karsten niet vaker in de kerk komt. Als dan ook nog de kalverschetser, de veearts en de petroleumventer langs komen, is het een hele Boerendrokte!
Kinderen kunnen helpen met de klussen en er is een ouderwetse speelhoek.
Op de deel zijn ouderwetse gerechten te verkrijgen, zoals bloedworst, watergruwel, pannenkoeken en bruine bonen met spek.
Elke zaterdag heeft een ander thema, gebaseerd op de tijd van het jaar.
Er zijn 3 zaterdagen waarop Boerendrokte plaatsvindt: 23 mei, 4 juli en 29 augustus

En......is u dat net iets te massaal? We hebben hier in Ruinerwold de Fiets3daagse. Prachtige routes, iets minder ver. Ongeveer 30 kilometer. En deze kunnen zowel s'middags als s'avonds verreden worden. Dit jaar is het op 3, 4 en 5 augustus. Halverwege is er gelegenheid om wat te drinken, of even van het toilet gebruik te maken. En het begin- en eindpunt is bij café restaurant De Klok, in Ruinerwold. Hier kunt u de tocht afsluiten door naar uw kampeerplaats te gaan, of er nog een gezellig etentje of andere versnapering aan vast te knopen.

Oldtimerdag; Afgelast ivm corona

----------------
Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats. Al voor de 28 ste keer. Inmiddels de grootste van het noorden en misschien wel van heel Nederland. Het is op zaterdag 15 augustus 2020.
Auto's, vrachtauto's, tractoren al dan niet met iets er achter, caravans, motoren, brommers, je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. Het hele dorp staat vol en per categorie worden er rondritjes door de omgeving gemaakt.
U kunt zelf komen met uw oldtimer om uw bijzondere voertuig te showen, maar ook alleen maar om het hele spektakel mee te maken en te aanschouwen!
Komt allen!
Er is voor elk wat wils! Er staan deze bijzondere dag veel kraampjes aan de straat, waar allerlei lekkernijen te koop zijn, maar we hebben ook een paar café- restaurants, een eetcafé en een cafetaria, die u elk op hun eigen manier graag laten genieten.

S.V.R. camping De Kalverhoek
Haakswold 31
7961 LC Ruinerwold
tel. 0648425950
contact@campingdekalverhoek.nl